ontwerp van tuin en landschap

beplanting-1281
Volkstuin op klei
Boerderij tuin op veengrond
Boerderij tuin op veengrondDorpstuin op zand
Dorpstuin op zand

Beplantingsplan

In het ontwerp wordt een natuurlijke losse beplanting geplaatst, die in alle seizoenen een eigen beeld en sfeer oplevert. Vormen, kleuren en silhouetten van beplanting zijn belangrijk. De beplanting wordt altijd afgestemd op de natuurlijke omgeving en het toekomstig gebruik en onderhoud.

Sfeer

De beplanting bepaald uiteindelijk de sfeer in uw tuin. Rustige beplanting wordt gecreëerd door verschillende tinten groen bij elkaar te zoeken. De planten verschillen in bladvorm, grootte, kleur, glans, uitstraling. Het kan heel spannend zijn om een border te hebben met alleen groene beplanting zonder bloei. Natuurlijk uitziende beplanting is vaak niet zo natuurlijk als het lijkt. Wilde planten in je tuin toepassen is niet eenvoudig. Ze verdwijnen vaak na een jaar of ze gaan woekeren.

Kwekers

Een aantal kwekers in Nederland hebben zich geconcentreerd op het kweken van vaste planten die oorspronkelijk wilde planten waren gevonden op de Balkan of in Amerika. Zij hebben vanuit die wilde versie stevige soorten weten te ontwikkelen die goed toepasbaar zijn in dit klimaat, in onze Nederlandse tuinen. Q Gardens werkt graag met dat sortiment in de borders: stevige vaste planten die er natuurlijk uitzien en die relatief weinig onderhoud nodig hebben.

Ambacht

Het is niet eenvoudig om een goed beplantingsplan te maken. Daarvoor is plantenkennis en ervaring met het gedrag van de beplanting in verschillende omstandigheden belangrijk. QGardens heeft daarmee ervaring opgedaan in haar eigen tuin, in de tuinen van opdrachtgevers en inspiratie opgedaan in vele opengestelde tuinen en heemparken in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Engeland en Egypte.

Informeer eens naar de mogelijkheden binnen uw budget.