aanleg en onderhoud van tuin of moestuin

Vlinder en veldbloemen
2x per jaar maaien en afvoeren geeft dit resultaatStapelmuur
Stapelmuur bij de Mallumse Molen Niet alleen bloemen zorgen voor kleur
Niet alleen bloemen zorgen voor kleur

Border veranderen, vraag advies

Aanleg en onderhoud

Q Gardens is aangesloten bij een landelijk netwerk van hoveniers, kwekers en leveranciers die werken vanuit ecologische visie. De voorkeur gaat uit naar samenwerking met een hovenier uit dat netwerk, bij u in de buurt.

Onderhoud

Het onderhoud kunt u overlaten aan de hovenier. Wilt u ook zelf graag in uw tuin werken, maar weet u niet waar te beginnen? Lees dan meer over de tuincoach.

Biologisch

Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met plantmateriaal, afkomstig van biologische kwekers. De kringloop van de organische stoffen willen we gesloten houden. Daarom wordt alleen met biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen gewerkt. Lees meer over ecologie

Hergebruik past in ons straatje

De harde materialen zoals klinkers, oude stoep en grindtegels worden zoveel mogelijk hergebruikt. Door bestrating te combineren met hout of gebakken klinkers krijgt het zijn schoonheid terug. Er kunnen muurtjes van worden gestapeld waar planten zoals varens tussen kunnen groeien. Snoeihout wordt gebruikt voor afscheidingen, takkenrillen, steunmateriaal voor planten en insectenhotels.