Q Gardens, visie

Najaar in eigen tuin

Q Gardens, visie

Contextgericht

De natuurlijk omgeving, bebouwing, tuin of groene ruimte en de mensen die daar wonen of werken, hebben invloed op elkaar. Doel is om het tuinontwerp en de natuurlijke omgeving op elkaar aan te laten sluiten. In mijn ontwerpen gebruik ik graag inheemse beplanting om erfafscheidingen en bossages te maken. Op die manier wordt de overgang naar de natuurlijke omgeving vanzelfsprekend.

Inspirerende en natuurlijke materialen

Wat mij betreft hoeft een tuin er niet perfect uit te zien. De invloed van het weer en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen laten interessante sporen achter. De materialen waarmee gewerkt wordt zijn op een verantwoorde wijze bewerkt. Borders met vloeiende combinaties die van nature bij elkaar horen, zich rustig bij elkaar voelen en elkaar aanvullen. Dat is inspirerend en geeft energie.

Ontwerpen is een ambacht

Ontwerpen en het kiezen van de juiste beplanting op de juiste plaats is een ambacht. Door te kijken naar de tradities in de tuinkunstgeschiedenis en actuele ontwikkelingen te volgen in hedendaagse tuinontwerpen is het mogelijk om tot nieuwe en verrassende toepassingen te komen die aansluiten bij ons dagelijkse bestaan.