Q Gardens, introductie

qs-tuin-20mei05-1213

Introductie

Q Gardens ecologisch tuinontwerp

is in januari 2006 is opgericht door Quiriene den Oudsten. Het bureau is gevestigd aan een van de Amsterdamse grachten in de Plantagebuurt.

Werkzaamheden

Tuinontwerp, beplantingsontwerp, tuincoaching vanuit de ecologische visie.

Werkterreinen

Landelijke tuinen, boerenerven, gemeenschappelijke tuinen, groene speelplaatsen, groene daken, daktuinen en drijvende tuinen door heel Nederland. Er wordt gewerkt op verschillende schaalniveaus.

Door te kijken naar de tradities in de tuinkunstgeschiedenis en actuele ontwikkelingen te volgen in hedendaagse tuinontwerpen is het mogelijk om tot nieuwe en verrassende toepassingen te komen die aansluiten bij ons dagelijkse bestaan.

Opdrachtgevers

Particulieren, bedrijven, scholen. Daarnaast werk ik ook samen met tuinontwerpers en landschapsarchitecten aan projecten van grotere omvang waarbij Q Gardens het beplantingsontwerp verzorgt. In de uitvoering van het ontwerp of inrichtingsplan werk ik nauw samen met hoveniers, daktuinspecialisten, kwekers, ecologen en kunstenaars uit mijn eigen netwerk. Ook neem ik opdrachten van hen aan.

Kennisnetwerk

Lid van Wilde Weelde, vereniging van groen professionals die werken op een ecologische manier.
Lid van Stichting Oase - zet zich in voor meer natuurrijke tuinen en parken
Lid van Springzaad - meer ruimte scheppen voor natuur en kinderen
Lid van KNNV - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Veldbiologie zie ook mijn profiel op LinkedIn bij groups and associations