de nieuwste projecten staan op FB QGardens tuinontwerp

Natuurspeeltuin met bloemen, kruiden en grassen

Klein Lab is een creatieve kinderopvang voor de jonge onderzoeker. Het ligt op een industrieterrein in Amsterdam Noord vlakbij de IJoever.
Lees meer over Natuurspeeltuin met bloemen, kruiden en grassen

Tuinontwerp bij moderne villa in het bos

Na een ingrijpende verbouwing van het huis is de tuin aan de beurt. De bewoners wonen er al decennia, maar beginnen aan een nieuwe levensfase.
Lees meer over Tuinontwerp bij moderne villa in het bos

Terrasbeplanting bij hotel

Nieuwe uitstraling van het terras bij een druk bezocht hotel.
Lees meer over Terrasbeplanting bij hotel

Avontuurlijke Natuurspeeltuin

De Blokkendoos een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal in het hartje van Spaarndam. Er ligt een avontuurlijk ontwerp waarbij de kinderen kunnen lopen over stenen muurtjes en met water kunnen spelen.
Lees meer over Avontuurlijke Natuurspeeltuin

Ontwerp natuurlijke tuin

Lees meer over Ontwerp natuurlijke tuin

Nieuwe beplanting in stadsborder

De planten in de border waren aan het woekeren, groeiden uit hun krachten en er ontstond een chaotische beeld. De vraag was om een nieuw beplantingsplan te maken voor deze lange smalle border. De kinderen wilden vrolijke kleuren; De ouders dat er in ieder seizoenen iets bloeit.
Lees meer over Nieuwe beplanting in een stadsborder

Binnentuin met bosrandbeplanting

Hoe maak ik van deze rommelige schaduwtuin een gezellige binnentuin? We zijn naar de wensen en praktische oplossingen gaan kijken, rekening houdend met de inrichting van het appartement, de zware klei in de tuin en de beperkte lichtinval door de monumentale bomen in de omringende grachtentuinen.
Lees meer over Binnentuin met bosrandbeplanting

Tuin in het landschap

Het tweede huis van de opdrachtgever ligt op een uur rijden van Amsterdam in het bos bij Neede. Huis en tuin zijn uit de jaren 80. De tuin was rommelig. Er stonden veel verwaarloosde coniferen die het uitzicht op de omringende eiken wegnam. Nu is het een rustige tuin die contact legt met het omliggende landschap met grote eiken en vogelbosjes. Lees meer over Tuin in het landschap

Natuur op schoolplein

In 2005 kreeg de Burghtschool in hartje Amsterdam een nieuw schoolplein. Ouders en kinderen wilden onder andere een groene hoek op het nieuwe schoolplein. De architect maakte verschillende groene plekken, waarvan één hoek met een vijver waar, tot grote vreugde van de kinderen, al gauw kikkers uit sprongen. Lees meer over Natuur op het schoolplein

Dijktuin in Amsterdam

Dit huis uit de jaren '30 is voor deze plek ontworpen. De woonkamer kijkt over de dijk. Onderin zat een garage dat nu het domein van de kinderen is. Bij aankoop van het huis lag de tuin er verwaarloosd bij. Nu ligt bij de speelkamer een ruim terras omringd met plantvakken. Daarachter een groot grasveld om op te spelen. Langs de dijk grote borders met beplanting in rustige tinten. Lees meer over Dijktuin in Amsterdam

Tegeltuin wordt vogeltuin

Dit huis ligt aan de rand van een nieuwbouwwijkje in Gorssel. Het huis uit de jaren '70 had een fantasieloze tuin vol tegels. Nu staat in de achtertuin een grote tuintafel omringd door mediterrane beplanting die veel insecten en daarmee vogels trekt. De zijkant van het huis is broed- en schuilplaats voor vogels en de voortuin heeft door haar uitbundige beplanting en fruitboompjes een beheerste wilde uitstraling.
Lees meer over Tegeltuin wordt vogeltuin

Blote voeten pad

Het schetsontwerp van deze blote voeten polder is ontwikkeld voor de polder naast IKEA Haarlem en het oude industriegebied Waardepolder. Bij de inventarisatie van het gebied bleek dat er vele kansen en mogelijkheden liggen voor speelse natuur en natuurontwikkeling: oude dijkjes, moerasstrook, open weidelandschap.
lees meer over Blote voeten pad