de nieuwste projecten staan op FB QGardens tuinontwerp

Samen werken als u niet weet waar te beginnen
Samen werken als u niet weet waar te beginnenplantensteunen van natuurlijk materiaal
Plantensteunen van natuurlijk materiaalvariatie in vormen en hoogte
Variatie in vormen en hoogte

Tuincoaching

Het fijne onderhoud kunt u zelf doen en dat is nog leuk ook!
Maar misschien weet u niet hoe, wanneer en waarom. Door samen te werken in uw tuin komen vele kleine onderhoudswerkzaamheden aan de orde. De tuin wordt zo uw tuin. U kunt ermee beginnen als u een nieuwe tuin wilt aanleggen, maar ook als u een begeleiding of advies wenst.

Groei en snoeiboek

Tijdens de eerste bijeenkomst lopen we door de tuin om de beplanting te bekijken en te inventariseren welke onderhoudswerkzaamheden daar bij horen. Dat gaan we bijhouden in een groeiboek per seizoen. U leert wanneer welk plantmateriaal geknipt of gesnoeid kan worden, ziekten herkennen en de plant daartegen beschermen, bemesten en corrigeren of weghalen van te snel groeiende planten.

Een of twee jaar

Na één of twee jaar heeft u meestal genoeg kennis om de normale onderhoudswerkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Als u wilt kunt u de samenwerking met Q Gardens voortzetten door andere aspecten van uw tuin aan de orde te laten komen. Zo kunt u samen bijvoorbeeld de vaste planten aanplant gaan verfijnen en hiermee de onderlinge concurrentie aanpakken of meer variatie in vormen, hoogte en kleur aanbrengen.

Aan het werk

De tijd die we per keer samen doorbrengen varieert van twee tot vier uur. De aanpak bespreken we samen, afhankelijk van de grootte, leeftijd en het type tuin. Natuurlijk spelen uw beschikbaarheid en budget hierbij ook een rol.

Tip

Geef een uur tuincoaching cadeau aan je vriend(in) of collega.